Zapojte sa do výtvarnej prehliadky Vysnívané Vianoce

16.10.2003 Celý región

BRATISLAVA 7/10/2003 - V prvom októbrovom týždni odštartoval 6. ročník výtvarného projektu pre deti s názvom „ Vysnívané Vianoce s Čokoládovou hviezdič...
BRATISLAVA 7/10/2003 - V prvom októbrovom týždni odštartoval 6. ročník výtvarného projektu pre deti s názvom „ Vysnívané Vianoce s Čokoládovou hviezdičkou radosti“ . Až do 5. 11. 2003 sa do neho môže zapojiť každé dieťa, ktoré svoju prácu pošle na adresu organizátora projektu, spoločnosti Nestlé Slovensko s. r. o. Vybrané diela budú v decembri vystavené v Medzinárodnom dome umenia pre deti Bibiana a na serveri www.nestle.sk. Podľa detských predlôh bude vyrobených 100 000 vianočných pohľadníc a výťažok z ich predaja použije občianske združenie Úsmev ako dar v prospech detských domovov. Ťažkej úlohy pri výbere prác, ktoré sa objavia na pohľadniciach, sa ujme Patrícia Jariabková.

Čokoládová hviezdička radosti je tradičná charitatívna akcia, ktorú spoločnosť Nestlé Slovensko s. r. o. , organizuje už po šiesty krát. Jej súčasťou je podobne ako v minulom ročníku vianočná výtvarná prehliadka. Cieľom prehliadky je obrátiť viac pozornosti k detským prianiam bez ohľadu na to, či ide o deti žijúce v detských domovoch alebo v rodinách. „ Zatiaľ čo vlani bola téma ľubovolná, tento rok sme tému vyhlásili a podľa nej prehliadku nazvali „ Vysnívané Vianoce s Čokoládovou hviezdičkou radosti“ , hovorí Martin Cehlárik, zástupca spoločnosti Nestlé Slovensko, a vysvetľuje: „ Jednou z najkrajších súčastí Vianoc je obdarovávanie. Čokoládová hviezdička radosti dáva možnosť, aby sa tejto udalosti zúčastnil každý. Aj malé dieťa môže prispieť tým, že namaľuje a pošle svoju prácu. Kúpou vianočných pohľadníc v cene niekoľkých korún, ktorých predajom bude prehliadka vrcholiť, môže prispieť aj široká verejnosť všetkých vekových kategórií. “
Z umeleckých diel mladých výtvarníkov, vyberie herečka a moderátorka Patrícia Jariabková, 5 kresieb, ktoré sa stanú vzorom pre výrobu 100 000 ks pohľadníc s vianočnými motívmi. Nestlé zabezpečí ich výrobu a celý náklad daruje občianskemu združeniu Úsmev ako dar, ktoré použije výťažok z ich predaja na pomoc detským domovom.

Aj v tomto roku boli listami oslovené základné školy a detské domovy v celej republike. Prehliadka je založená na dobrovoľnej účasti každého detského autora a je nesúťažná. Nebude spojená s vecnými ani finančnými cenami. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa týmto spôsobom rozhodnú pridať k dobročinnému projektu.

Pre účasť v prehliadke je dôležité, aby autori svoju prácu označili celým menom, vekom, adresou bydliska alebo školy, starostlivo zabalili a odoslali na adresu: Nestlé Slovensko s.r.o. , P. O. Box 109, 971 27 Prievidza. V minulom roku sa prehliadky zúčastnilo viac než 4 600 prác.

Ďalším z výsledkov „ Vysnívaných Vianoc“ bude výstava vybraných prác v Bratislave, v Medzinárodnom dome umenia pre deti Bibiana na Panskej ulici od 5. decembra 2003 do 6. januára 2004. Deti tak návštevníkov expozície potešia nielen svojou predstavivosťou a talentom, ale aj samotným stvárnením témy, najmä svojich snov a prianí, čo môže byť inšpiráciou pre mnohých rodičov. Ďalšie vybrané práce budú v tomto období predstavené na oficiálnych internetových stránkach spoločnosti Nestlé Slovensko s.r.o. , www.nestle.sk.

Druhá časť projektu Čokoládová hviezdička radosti prebehne v prvej polovici decembra. K viac než 8 000 deťom v detských domovoch poputujú sladké vianočné darčeky. Pre každého z nich je pripravený 1 kg čokolády a cukroviniek. Okrem darčekov Nestlé zabezpečuje aj ich distribúciu. Autá z „ Čokoládového mestečka“ pri svojich cestách najazdia viac ako 8 000 km po Českej republike a takmer 5 000 km po Slovensku. K deťom dovezú viac než 8 ton čokoládových výrobkov v hodnote vyššej než 1,5 mil. Sk.
 

Vyberte región